Programok a térségben
Nyári programok | Téli programok
Nyári képek | Képek - Klagenfurt | Képek - Velden | Téli képek
Alpesi nyaralás Bled | Gerlitzen télen
Vendéglátóhelyek a közelben | Egyéb javasolt utazási célok
Téli programok

Síeljen a hóbiztos Ausztriában, Karintia szívében: Rodán, a Panorama Apartman szállóban!

Az apartman szállótól 15 km-re lévő Gerlitzen csúcsra - 1911 m magasságig - járó, az Ossiach-tó partjáról, Annanheimbol induló sífelvonók minden évben november 28-tól üzemelnek az általában ilyenkor szokásos 50 cm-es hóval borított sípályákhoz. Hasonlóan ekkor indul a síszezon az apartman szállótól 15-30 km-re lévő többi jelentős sípályán is, így az osztrák Hermagor-Nassfeldben, Arnoldsteinben, továbbá az olaszországi Tarvisióban és Sella Nevea-n, valamint a szlovén Bovec-ben a Kanin hegyen. Érdemes átmenni egy csodás síelésre a Kranja-Gorához is.
Nem kell tehát "leragadni" egyetlen, bármilyen hosszú és változatos síterepre, mert gyakorlatilag három ország sípályáit lehet használni, s élvezni a változatosságot, a sportoláshoz kapcsolódó különféle kikapcsolódásokat, válogatni a sokféle ételben, italban és legfőképpen élvezni a házigazdák kedvességét.

A sínagyüzem egészen április közepéig tart. Amennyiben kevesebb hó esik, akkor a kiépített hóágyú-rendszerekkel gondoskodnak a hóbiztos pályákról. A gleccsersízés élvezői akár még a májusi-júniusi hónapokban is hódolhatnak szenvedélyüknek. Ragyogó állapotú pihenők, gyorséttermek övezik a pályákat mindhárom országban. Az sem elhanyagolható kényelmi szempont, hogy a jelzett pályákhoz az A2-es nemzetközi autópályán közlekedünk. Az utolsó 3-8 km-t állandóan tisztított, rendben tartott utakat használva juthatunk el síterepekre s jöhetünk vissza az apartman szállóhoz.

Vége a pálya-szállásokként reklámozott "röghözkötöttség" unalmának, egy kis mozgás - igaz autóval - és naponta másik országban lehet síelni majd a biztonságos és kényelmes apartman szállásra visszatérve pihenni.

Kerekedjenek fel és jöjjenek Rodára, Karintia szívébe, s vigyenek el egy kis napfényt magukkal haza. Pihenjék ki itt az otthoni fáradalmakat, s meglátják, visszavágynak majd ide, ahol nincsenek napi gondok. Kellemes választási lehetőségek vannak: elmehetünk sportolni, vásárolni, pihenni. Kulturális kirándulásokat is lehet tenni, hiszen Villach és Klagenfurt múzeumai, színházai, a mozik és a táncos szórakozás, varieték termei, köztük a koncerttermek is nyitva állnak előttünk. Klagenfurt főterén pedig mindenkit üdvözöl Mária Terézia, az egykor volt Habsburg Monarchia vitathatatlanul legnépszerűbb uralkodónőjének szobra. Így egy kicsit otthon is érezhetjük magunkat, ám ne lepődjenek meg, ha visszahúzza majd valami a szívüket ide, ha a síelés végén hazatérnek Magyarországra.

Látogató számláló